Een vliegreis naar Londen

Hoewel de afstand tussen Amsterdam en Londen niet groot is, is het vliegtuig toch de makkelijkste (en zelfs de snelste) manier om naar Londen te reizen. Dit komt natuurlijk doordat Groot Brittanië een eiland is: als je met de auto of de trein naar Londen wilt, zul je via Frankrijk moeten reizen voor de Kanaaltunnel. Een vlucht naar Londen duurt ongeveer 1 uur. Voor je vliegtickets naar Londen kun je terecht bij KLM. Je kunt dan kiezen voor een vlucht naar London City of Heathrow Airport. City Airport is de kleinste luchthaven van Londen, terwijl Heathrow de grooste luchthaven van Europa is. De meeste vluchten vanuit Schiphol gaan dan ook naar Heathrow. Nog een voordeel aan reizen naar Londen met het vliegtuig is dat je je handbagage gratis kan meenemen, let wel op de toegestane afmetingen en gewicht kijk op Bagageonline.nl voor de juiste handbagagekoffer.

Bereikbaarheid

Beide luchthavens zijn aangesloten op het beroemde Londense metronetwerk, de Underground. Vanaf Heathrow kun je met de Picadilly-line naar het centrum. London City Airport is met het standaard Underground netwerk verbonden via de Docklands Light Railway. Natuurlijk is het daarnaast is het ook mogelijk om met de taxi rechtstreeks naar je hotel te worden gebracht.

De stad

In een stad als Londen, met zo’n lange en rijke historie, is eigenlijk overal wel iets moois te bewonderen. De geschiedenis heeft de nodige monumentale gebouwen en bezienswaardigheden nagelaten, zoals de Big Ben, de Tower of Londen, Buckingham Palace en natuurlijk de Tower Bridge. Verder zijn de London Eye, de London Zoo, de vele parken en de beroemde musea als The British Museum en Tate Modern populaire attracties.

Dankzij de snelle vliegverbinding liggen  al deze toeristische trekpleisters, maar ook bijvoorbeeld de mogelijkheid voor het bijwonen van een musical op het beroemde West End, praktisch om de hoek. Als je nu een ticket boekt kun je binnenkort zelf genieten van de cultuur en het entertainment van de Britse hoofdstad.