Reizen naar Londen

Elk jaar reizen velen vanuit Nederland naar Londen om daar te genieten van alles wat zo’n wereldstad heeft te bieden. Op welke manier kun je het best allemaal naar Londen reizen?

Vliegen naar Londen
In en rondom Londen liggen een zestal vliegvelden. Veruit het bekendst zijn

  •  London Heathrow Airport (LHR). Dit is, met 70 miljoen passagiers elk jaar, het grote international vliegveld. Vliegen naar Heathrow kan met British Airlines (dagelijks op Rotterdam) en met KLM, dat meerdere malen per dag Schiphol op het programma heeft staan.
  •  Gatwick Airport (LGW), 34 miljoen passagiers per jaar. Easy Jet, British Airways en KLM vliegen naar Londen, Gatwick.
  •  London Stansted Airport (STN) Ryan Air en Easy Jet vliegen naar Londen Stansted vanuit Maastricht en Eindhoven.

Er zijn diverse airlines die tickets naar Londen bieden. Je kunt bijvoorbeeld via Tix.nl naar Londen vliegen, want hier zie je alle aanbieders op een rij. Op die manier kun je makkelijk zien wat het meest voordelige vliegticket is. Kijk vooraf ook hoe je gaat reizen naar het vliegveld. Je kunt je auto bijvoorbeeld lang bij Sky Park parkeren, maar je kunt ook heel eenvoudig met de trein naar Schiphol.

Per auto of bus naar Londen
Hierbij kun je kiezen uit de traditionele veerboten die vanuit Hoek van Holland, Calais en Duinkerken varen. Tijdens een Londen bootreis zijn voor de gasten aan boord allerlei faciliteiten beschikbaar, waaronder restaurants en rustruimtes. De Kanaaltunnel is de moderne variant op een Londen bootreis. U rijdt in Coquelles de auto op de trein en, terwijl u in de auto blijft zitten, binnen 45 minuten bent u in Folkestone in Engeland. Er zijn ook verschillende aanbieders van busreizen naar Londen, zoals Bak Reizen.

Per trein naar Londen
U wilt niet vliegen en u wilt de auto thuis laten? Dan is de Eurostar een mooi alternatief. U stapt thuis in de trein en reist door de Kanaaltunnel naar hartje Londen.