Je reis naar Londen voorbereiden

Een tripje naar Londen is iets om echt naar uit te kijken. Een aparte stad die zo veel heeft te bieden. Elk deel van het jaar gonst deze wereldstad van activiteit. En of je nu komt voor de grote evenementen die hier worden georganiseerd, of voor de musicals op West End die hier altijd volle theaters trekken of gewoon voor de sfeer, de entourage of de tradities van deze stad. Je doet er goed aan om van te voren enkele zaken goed te organiseren.

Waar overnachten we?
Belangrijk is om duidelijke keuzes te maken. Willen we in een hotel of een Bed&Breakfast of misschien een Jongerenhotel? Willen we in het centrum overnachten of heeft een van de Londense wijken onze voorkeur? Missschien is het nog wel het belangrijkste van alles om duidelijk te zijn wat we willen uitgeven per nacht. Want in Londen is alles mogelijk. Ook als het gaat over het soort accommodatie waar je wilt overnachten. Nou hoeft het natuurlijk niet meteen het duurste hotel (Bulgari Hotel, Knightsbridge) te zijn waar al gauw €700 per nacht per kamer moet worden neergeteld. Hotel ‘37 Collingham Place’ vraagt voor zo’n nacht maar €11,30 per persoon en dan is gratis WiFi zelfs nog inbegrepen!

Meer informatie over overnachten in Londen >>

Het vervoer
Wil je met eigen auto naar Londen reizen (denk dan wel na over waar in Londen te parkeren!), dan kun je kiezen uit de meer traditionele veerdiensten vanuit Calais en Hoek van Holland of je zet de auto (en jezelf) op de trein door de Kanaaltunnel.
Als je geen auto meeneemt, dan wordt het vervoer een stuk eenvoudiger. Of je gaat met de trein, dan zit je (met enkele keren overstappen onderweg) in redelijk korte tijd op het Centraal Station, midden in Londen. Een bus huren met chauffeur is ook mogelijk of boek een busreis bij één van de vele aanbieders. Natuurlijk kun je ook kiezen voor het vliegtuig. Let niet alleen op de prijs maar ook op welk van de zes Londense vliegvelden een vlucht aankomt. Stansted, Luton, Southend en Gatwick liggen al gauw een uurtje af van Londen Centrum.

Meer informatie over het vervoer naar Londen >>