Kerst in Londen

Londen is een stad om van te smullen in elk seizoen van het jaar. Hier moet je gewoon regelmatig terugkomen en ervaren dat er in Londen altijd wat valt te beleven. Ga bijvoorbeeld eens medio december en geniet van de sfeer van Kerst in Londen.

Kerst in Londen
Londense straten en wijken zijn in de kerstperiode omgetoverd tot één groot Kerstdecor. Bijvoorbeeld ‘Oxford Street Christmas Lights’. Aan het begin van de feestmaand worden hier de lichten traditioneel ontstoken met een spetterende show waar de grootste Engelse artiesten hun medewerking aan verlenen. Ook Regent Street (Soho) verandert in een zee van licht en een woud van hulstslingers. Kerstshoppen in Londen kan beginnen.

Trafalgar Square en Piccadilly Circus is en blijft echter het centrum van de Kerstfeesten in Londen. Elk jaar arriveert hier, al sinds 1947, een enorme kerstboom die door de inwoners van Oslo aan Londen wordt geschonken. Enkele weken lang is er elke avond een ander groot koor dat haar kerstliederen ten gehore brengt. En natuurlijk wordt u van harte uitgenodigd om mee te zingen!

Kerstshoppen in Londen
Londen is de plek bij uitstek om uw kerstinkopen te doen. Want shoppen hier is pure fun! In de straten,op de pleinen en in de parken worden kerstmarkten georganiseerd, waar leuke en verrassende kerstcadeaus te koop zijn. Maar het echte kerstshoppen speelt zich, afhankelijk van de beschikbare budgetten, toch af in de luxe winkels van Oxford Street en Regent Street of in de grote, wereldberoemde warenhuizen. Harrod’s is dan toch de meest bekende plek. Daar begint Kerstmis al 151 (!) dagen voor 25 december. Groot en klein kan vanaf dat moment zijn wenslijstje inleveren bij de Kerstman persoonlijk in Harrod’s ‘Santa’s Grotto’.

Fortnum & Mason is het warenhuis voor de meer luxe en exclusieve kerstcadeaus. Dit is het favoriete warenhuis van de leden van de Koninklijke familie, dus het kan zo maar zijn dat u Kate of Pippa hier tegenkomt!