Evenementen in Londen

Londen is een echte wereldstad. “A city who never sleeps!” Altijd is er wel ergens iets te beleven.
Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen de stad en een deel daarvan komt speciaal om een of meerdere evenementen in Londen te bezoeken.

Sport
Londen is een sportstad bij uitstek. De enige stad ter wereld waar maar liefst 3 Olympische Spelen plaatsvonden. Een belangrijk deel van de evenementen in Londen zijn dan ook met sport verbonden.

  • Wie kent niet het meest bekende grastennistoernooi van Wimbledon. Als je dat een keer op je palmares hebt weten te schrijven, dan is je naam als tennisser voor eeuwig gevestigd. Ook onze eigen Richard Krajicek is dat ooit gelukt!
  • Tienduizenden deelnemers en miljoenen kijkers langs de route en aan de televisie. Dat zijn enkele cijfers rondom de elk jaar plaatsvindende marathon van Londen.
  • Voetbal, rugby en cricket zijn de passies van de Engelse sportliefhebber. Alleen al in Londen zijn 13 profvoetbalverenigingen! Wembley Stadion (capaciteit 90000 plaatsen) en Twickenham Stadium (80000 plekken) zijn elk jaar volledig uitverkocht als daar de belangrijkste finales worden uitgevochten.
  • Elk jaar in april wordt op de Theems de legendarische strijd geleverd tussen de achten van de universiteiten van Oxford en van Cambridge. Deze roeiwedstrijd over 7 kilometer wordt live uitgezonden in tientallen landen over de hele wereld.

Cultuur
Londen is nog honderden andere evenementen rijk. Ook cultuur en traditie scoren dan weer hoog. Belangrijke evenementen in Londen spelen zich af binnen de tientallen theaters die de stad rijk is. Een première van een bekende musical, of het jaarlijkse terugkerende “last night of the proms”.

In maart is het tijd voor de traditionele optochten en festivals vanwege St. Patricks Day, terwijl inaugustus Nottinghill Carnival plaatsvindt, het grootste straatfestival van Europa.

Ook december is speciaal in Londen. Dan staat de hele stad in al zijn geuren en kleuren, in het teken van de diverse Kerstfeesten.