Handige tips

Londen, dat is meer dan de Big Ben en het London Eye. Je kan deze stad op 1001 manieren bezoeken en keer op keer verrast worden. Van prachtige musea tot hippe winkels en van mooie parken tot de Londense mentaliteit. London’s calling!

De klassiekers
De toeristische bezienswaardigheden geven je meteen het Londen-gevoel. Beleef de aflossing van de wacht aan Buckingham Palace, geniet van de pracht en praal van Westminster Abbey of breng een bezoekje aan Madame Tussauds. Hou je van de romantische rivier? Adem de stad dan in via een boottochtje op de Thames.

Overal naartoe met de Oyster Card
Met de Eurostar reis je in amper twee uur van Brussel naar Londen. Haal ondertussen je reisgids uit je attache koffer en je kan je trip beginnen plannen. In Londen zelf verplaats je je gemakkelijk en goedkoop met the Tube, de ondergrondse metro. Neem ook meteen een Oyster Card, een handige oplaadbare kaart voor metro en bus.

Gratis musea
Je kan in Londen veel doen met weinig geld. Zo vind je er de beste musea van Europa met prachtige kunstcollecties. Je mag gratis binnen in maar liefst 60 musea, waaronder de National Gallery, het British Museum en Tate Modern.

Shop until you drop
Kleding, boeken, antiek: je vindt hier meer dan je zoekt! In Oxford Street en Bond Street vind je veel klassieke ketens en bekende merken, terwijl Piccadilly Circus wemelt van ludieke winkelparadijzen als Covent Garden en Carnaby Street.

Gezellige marktjes en Engelse pubs
Op zondag is het bijzonder leuk om koopjes in te slaan op gezellige marktjes als de Sunday Market, de Camden Market en de Brick Lane Market. Om daarna een frisse pint Engels bier te gaan drinken in een traditionele Londense pub. Cheers!