City Tour Londen

Londen is een wereldstad van formaat. Een moderne stad die 24 uur per dag leeft, waar altijd wel wat te doen is. Een stad ook die zichzelf continu op de kaart zet met de organisatie van grote indrukwekkende evenementen en attracties. En tegelijkertijd een stad die hecht aan zijn eigen stijl, zijn eigen sfeer en zijn eigen onuitroeibare tradities. Kortom, een zo veelzijdige stad waar je geweest moet zijn! Bezoek London Eye, Piccadilly Circus, de wijken Soho en Chinatown. Vooral enkele Londense gebouwen zijn zeer de moeite waard.

Tower Bridge
Dit is de bekendste van de ruim 40 Londense bruggen over de rivier de Theems. Het is een zogenaamde hefbasculebrug. Het stuk weggedeelte van 60 meter tussen de twee torens van de brug kan omhoog worden gehesen om het scheepvaartverkeer vrije doorgang te geven. Tegen betaling van een entree kan in het binnenste van de Tower Bridge de machinekamer van en een tentoonstelling over de brug worden bezocht.

Meer informatie over de Tower Bridge >>

Big Ben en The Palace of Westminster
Dit is niet de naam van de klokkentoren (Elisabeth Tower) van The Palace of Westminster. Big Ben is slechts de bijnaam van de grote klok in die toren. Elk uur laat deze slagklok horen hoe laat het is. In zowel de klokkentoren, als in The Houses of Parliament (die in The Palace gehuisvest zijn) zijn rondleidingen mogelijk.

Meer informatie over de Big Ben >>

Buckingham Palace
Dit paleis is de woning van de Engelse Koningin als ze in Londen verblijft. Je kunt zien of ze aanwezig is, omdat de Koninklijke standaard dan boven het gebouw wappert. Gedurende het hoogseizoen elke dag (en daarbuiten op oneven dagen) vindt tussen 11.00 en 12.00 uur een ceremoniƫle wisseling van de paleiswacht plaats. Buckingham Palace is niet voor bezoek opengesteld.

Meer informatie over Buckingham Palace >>

Westminster Abbey
Dit is een ruim duizend jaar oude, gotische kloosterkerk in het hartje van de stad. Het is een kerk die onder rechtstreeks beheer staat van de Koning. Hij (en niet de Aartsbisschop van Canterbury) benoemt de deken van de kerk. Alle officiƫle gebeurtenissen van de Koninklijke Familie vinden plaats in Westminster Abbey: kroning van een nieuwe Koning, uitvaarten van een overleden lid van het Koningshuis en huwelijken van koningskinderen (laatstelijk Prins William en Kate Middleton). Van maandag tot en met zaterdag is de kerk vanaf 09.30 uur voor toeristen geopend.

Meer informatie over Westminster Abbey >>